Guide: Hvad kan du selv gøre som borger?

Formålet med projekterne i Klimavand er at finde de bedste og mest effektive løsninger på de udfordringer, store mængder af regnvand giver – men du kan også være en del af løsningen. Hvis du selv vil håndtere regnvandet på din egen grund, er der flere muligheder og metoder. Se bare her:

Lav et regnbed i din have

Et regnbed kan være en fryd for øjet og samtidig løse et praktisk problem med store mængder regnvand.

Regnbede er en lavning i jorden, hvor vandet kan sive ned. Det skal etableres et lavt sted, hvor det er muligt at få vandet til at løbe til på en naturlig måde.

Læs mere om, hvordan du kan lave et regnbed i din have.

Læs mere

Grav en faskine ned

En af de mest effektive måder til at håndtere regnvand på egen grund, er ved at grave en faskine ned i haven. Den kan du selv lave, men du kan også købe færdige systemer til det.

Læs mere om, hvordan du kan lave en faskine i din have.

Læs mere

Lav grønne tage

Et grønt tag består af et beplantet jordlag, som opsuger en stor del af det regnvand, der lander på taget, hvor efter vandet fordamper. Grønne tage kan anlægges på både nye og eksisterende tage, hvor tagkonstruktionen kan bære den ekstra vægt fra det grønne tag.

Læs mere om, hvordan du kan etablere et grønt tag.

Læs mere

Læg ”regnvenlige” belægninger

 

På din egen grund kan du ændre belægningen fra en tæt belægning til f.eks. grus, græsarmering eller visse typer af flisebelægninger, hvor regnvandet i stedet kan trænge ned i jorden.

Læs mere om, hvordan du kan etablere regnvenlige belægninger.

Læs mere

Forsænket græsplæne

I stedet for at lave et regnbed bed med blomster og planter, kan du også vælge at forsænke en del af din græsplæne. Området anlægges på samme måde som et regnbed. Hvis du laver det uden stejle kanter, bliver det nemt at slå græsset i området med græsslåmaskinen.

Få mere inspiration og viden om klimatilpasning

I disse år er der stor fokus på at klimatilpasse arealer og bygninger på grund af klimaforandringer med skybrud og langvarig, kraftig regn.  Klik på linket og få mere inspiration, bliv klogere på klimatilpasning og se, hvordan du kan sikre dit eget hus og grund mod skybrud.

Læs mere