Regn giver udeliv i Brændkjær

Boligområdet i Brændkjær er et af de områder, hvor vi gerne vil bruge regnvandet til at forbedre oplevelsen af hele området.

I stedet for blot at lede vandet væk, vil vi forsøge at finde en løsning, hvor vandet kan give inspiration og lyst til mere udeliv.

Brændkjærområdet ligger højt i forhold til Kolding midtby. Når det regner løber regnvand i det samme rør, som også bruges til kloakvand.

Det går fint de fleste dage. Problemerne opstår, når der er skybrud eller perioder med langvarig regn.

Så er der ikke plads til regnvandet i kloakrørene. De løber over, og det giver oversvømmelser i kældre og på veje, og det løber ud i fjorden, hvor kloakvandet forurener det vand, vi gerne vil bade i om sommeren.

Boligområdet Brændkjær kan bremse vandet
Hvis vi kan opsamle regnvandet i Brændkjær, kan det hjælpe med til, at vi undgår oversvømmelser i Kolding by og give renere vand i fjorden og ved Rebæk Strand til glæde for både mennesker og dyr.

Problemerne bliver helt tydelige, når der er skybrud, og rørene bliver overfyldte pga. vandmængderne. Men til daglig er det heller ikke særlig smart, at regnvand og spildevand løber i samme rør, for det betyder, at der løber store mængder rent regnvand med ud til rensningsanlægget, hvor det bliver renset sammen med spildevandet. Det kræver energi, og er dermed det spild af ressourcer

Ønsket med projektet er at finde en løsning, hvor vandet ikke alene bliver opbevaret i boligområdet, men hvor det også er med til at forskønne området for dem, der bor der.

Projektet i Brændkjær er støttet af EU, og er et samarbejde mellem Kolding Kommune, BlueKolding og Bovia.

Projektet omkring Bovias afdelinger og fællesarealerne i Brændkjær er interessant, fordi området ligger højt i forhold til midtbyen. Dermed indeholder projektet et stort potentiale for at forsinke regnvandet og  mindske risikoen for oversvømmelser af kældre, haver og veje i midtbyen.

Se, hvad der skal ske
Klik på linket og se det interaktive hæfte, der beskriver hvad der kommer til at ske i området, hvis I stemmer ja til vores forslag. Når siden åbnes, skal I klikke på de forskellige afdelinger, for at se forslagene.

Læs også artiklerne om Brændkjær-projektet:
Hvad kan et fællesareal
Hvad laver gummistøvlerne i Brændkjær
Vi regner med børnene i Brændkjær

 

Fakta om projektet

Har du en god idé?
Bor du i Brændkjær-området og har du en god idé til, hvordan vi kan bruge regnvandet til at skabe udeliv og gode oplevelser, så tilmeld dig mødet i marts. (Link)

 

Vil du vide mere?
Tilmeld dig nyhedsbrevet og hold dig opdateret på, hvad der sker i Brændkjær-projektet.

 

Følg med på Facebook
Du kan følge dette og vores øvrige klimatilpasningsprojekter på Facebook.

Du kan følge dette og vores øvrige klimatilpasningsprojekter på Facebook.

Kontakt os for mere information

kontaktperson

Stella Steen Jensen

79 79 18 40 Steje@kolding.dk