Regnvand skal gøre Byparken til en grøn oase

I Byparken bliver der lavet et regnvandsbassin ved at bygge en dæmning i området. Når det ikke regner vil det være en attraktiv park for alle, der ønsker at opleve bynatur.

Byparken ligger tæt på Koldings bymidte ved siden af Legeparken og er en overgang mellem byen og den storslåede natur ved Marielundssøen.

Der er sket meget siden byparken i Kolding i 1930’erne var engarealer til den store Dyrehavegård. I dag står parken meget tom og er blot et stort grønt græsareal. Det vil Kolding Kommune og BlueKolding gerne lave om på, og planen er, at der i 2018 skal være etableret en grøn oase og samtidig skabe en god balance mellem Marielundsskoven, legeparken og byen.

I forbindelse med planerne om at gøre byparken til en grøn oase, er den også en vigtig brik i klimatilpasningen af Kolding midtby. Det skal ske gennem et regnvejrsbassin, som skal bidrage til at undgå oversvømmelser i området samt i Koldings kloaker.

Planen med regnvejrsbassinet er dog ikke kun at forhindre oversvømmelser. Det er også at skabe en attraktiv park. Helt specifikt skal det ske gennem mere natur, et vandløb, en blomstereng og forskellige muligheder for opholdssteder for borgerne. Og man er allerede godt på vej. Der er fx bygget en klimapavillion, hvor der bl.a. er plads til undervisning og grillplads. Naboerne til parken får masser af indflydelse, og har været inviteret med i en designproces. Det er deres ideer Klimavand arbejder videre med.

Læs også:
Byhaver bliver et samlingspunkt i Byparken
Åben KOMtainer: Bliv klogere på klimatilpasning i Byparken

Fakta om projektet

Læs mere om klimapavillonen på oplevkolding.dk

Projekt start

Juni 2016

Projekt slut

2018

Følg med på facebook

Projektet er et samarbejde mellem Kolding Kommune, BlueKolding og en række borgere fra nærområdet.

Kontakt os for flere informationer

kontaktperson

Louise L. Jensen

24 65 72 79 louij@kolding.dk

Byparken før projektet startede i juni 2016.

Klimapavillonen er opført i 2017, tegnet af Labland Architects og støttet af Lokale- og Anlægsfonden.

Naboernes input og arbejdsgruppens videre arbejde har foreløbigt resulteret i denne skitse, som By- og Udviklingsforvaltningen nu udvikler videre på.